Iependreef stemt voor babbelbank

Voor een actie van Landelijke Gilde Kapellen reisden vier zitbanken door onze gemeente, zoekend naar een vaste plek.

Kapellen / Putte-Kapellen -

Voor een actie van de Landelijke Gilde Kapellen reisden vier zitbanken deze zomer door de gemeente, op zoek naar een vaste plek. Nog tot zaterdag kan gestemd worden, waarna de banken een definitieve stek krijgen.

Twee van de vier banken die een vaste plaats zoeken in Kapellen werden gefinancierd door het gemeentebestuur. Het overkoepelende Landelijke Gilden sponsorde een derde exemplaar en de vierde bank werd betaald door de afdeling in Kapellen. De zitmeubels zijn van Belgische makelij en bestaan uit gerecycleerd materiaal. De technische dienst van de gemeente zorgde ervoor dat elk van de zitbanken op vier verschillende locaties kwam te staan.

“Onze actie heeft heel wat teweeggebracht in de gemeente. Opmerkelijk is het stemgedrag in de Iependreef. Een op de twee ­bewoners heeft daar gestemd voor een ‘babbelbank’ in de straat”, vertelt Els Van Cleef, communicatieverantwoordelijke van Landelijke Gilde Kapellen.

Voorlopig staat de Iependreef op kop, gevolgd door de Antitankgracht (aan sporthal ’t Kooike), het kerkplein van Hoogboom en voor de vierde plaats gaat het tussen serviceflats De Linde en het standbeeld van Louwke Poep. Na de ATV-vertelling eind augustus kreeg een van de banken zelfs pootjes.

“Maar een oproep op Facebook bereikte meer dan 8.100 mensen en binnen de 24 uur was de bank teruggevonden”, weet Els Van Cleef.

‘De vaart’

Oud-militair Rick Verbeeck (88) wilde graag een bank dicht bij de ­Antitankgracht. Hij kent ‘de vaart’ als zijn broekzak. Hij werd op sleeptouw genomen door heemkring Hoghescote en dat resulteerde in een mooi verhaal in hun uitgave ’t Bruggeske. U kunt het verhaal lezen op de website van Hoghescote. Op de Facebook­pagina van de Landelijke Gilde ­Kapellen & Hoevenen staan de 16 mogelijke plekken vermeld.

Stemmen kan per mail: landelijkegildevankapellen­@gmail.com.

www.heemkring-hoghescote.be

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Meer nieuws

De Wandelaar in Kapellen

Academische zitting: 23 11 17 : Voorzitter Sonja De Becker

Kerstconcert 16 12 17 - Kind a X mas